COMUNICAT

06.04.2017

 

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Bădilă Ion, pentru săvârşirea infracţiunilor de  omor asupra unui membru de familie, prevăzută de art. 188  alin. 1 Cod penal raportat la art. 199 alin. 1 Cod penal, tentativă la infracţiunea de omor calificat, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, art. 189 alin. 1 lit. e Cod penal, violare de domiciliu, prevăzută de art. 224 alin. 1 şi 2 Cod penal, lovire sau alte violenţe, prevăzută de art. 193 alin.1 Cod penal, rănirea sau schingiuirea animalelor, prevăzută de art. 25 alin. 1 lit. e din Legea 205/2004, republicată, toate cu aplicarea     art. 38 alin. 1 Cod penal.

Cererea a fost admisă de Tribunalul Vrancea, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Bădilă Ion, pe o durată de 30 de zile începând cu data de 01.04.2017.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în dimineaţa zilei de 31.03.2017, în jurul orei  07.40, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, numitul Bădilă Ion i-a aplicat mamei sale B.M. o lovitură cu o secure, în zona capului, regiunea occipitală, aceasta căzând la  podea şi decedând la scurt timp datorită sângerării abundente. După agresiune autorul s-a deplasat la locuinţa vecinilor P.I. şi P.I., având asupra sa securea, unde a aplicat o lovitură câinelui de pază, în zona gâtului, după care a intrat în holul locuinţei victimei P.I., nu a găsit pe nimeni, a ieşit şi imediat în urma lui a venit P.I., căreia acesta i-a aplicat două lovituri de secure în zona capului, aceasta s-a retras către atelierul în care se afla soţul P.I., pentru a cere ajutor. P.I. a intervenit pentru a stopa agresiunea şi a fost lovit cu securea la mâna dreaptă, după care a reuşit să-l imobilizeze pe autor până la sosirea organelor de poliţie.

             Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

              Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale  procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.