COMUNICAT

13.03.2017

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a unui inculpat pentru săvārşirea infracţiunii de distrugere.

          Cererea a fost admisă de Judecătoria Făurei, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat pe o perioadă de 30 de zile.

           Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn data de 03.12.2016, īn jurul orelor 1800, pe fondul dorinţei de răzbunare, inculpatul a incendiat īn mod voluntar, cu ajutorul unei brichete, o şiră formată din 300 baloţi lucernă, aflată īn curtea fermei persoanei vătămate.

           Prin fapta astfel comisă s-a creat un pericol concret şi iminent imobilelor aflate īn proximitatea fermei datorită condiţiilor meteo nefavorabile (vānt puternic) şi a amplasamentului.

           Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

          Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale  procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.