COMUNICAT

02.03.2017

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

  La data de 1 martie 2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul BOCĂNIALĂ IONUŢ (reţinut), pentru săvârşirea infracţiunii de omor prevăzută de    art. 188  Cod penal în referire la art. 199 alin.1 Cod penal

             Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunând luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Bocănială Ionuţ  pe o durată de 30 de zile. 

           Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de  29.09.2016, inculpatul Bocănială Ionuţ a aplicat victimei B. G. (tatăl său) mai multe lovituri cu un obiect contondent peste corp, producându-i multiple echimoze şi excoriaţii la nivelul feţei, membrelor superioare şi inferioare, toracelui, fractură diafiză radială dreapta 1/3 medie, infiltrate hemoragice epicraniene, fronto parietale stângi, parieto-temporo-occipitale stângi, care au dus la decesul acesteia, între leziunile traumatice şi deces existând legătură directă de cauzalitate.

             Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

              Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale  procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.