COMUNICAT DE PRESĂ

27.02.2017

 

 

           Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

            La data de 24.02.2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Pasat Gheorghe (reţinut), pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor, prevăzută de art. 32 din Codul penal īn referire la art. 188 din Codul penal.

            Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Pasat Gheorghe pe o durată de 30 de zile.

            Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn dimineaţa zilei de 22.02.2017, īn jurul orelor 2300, pe fondul consumului de alcool, inculpatul Pasat Gheorghe a aplicat o lovitură de cuţit īn zona gātului persoanei vătămate O.V., provocāndu-i o plagă īnţepat-tăiată latero cervicală dreapta cu secţiune completă de venă jugulară şi a muşchiului sternocleidomastoidian, care a pus īn primejdie viaţa acesteia.

 

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.