COMUNICAT DE PRESĂ

27.02.2017

 

 

           Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

            La data de 24.02.2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Matei Cristinel (reţinut), pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor, prevăzută de art. 32 din Codul penal īn referire la art. 188 din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) din Codul penal şi art. 75 alin. (1) lit. b) din Codul penal.

            Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Matei Cristinel pe o durată de 30 de zile.

            Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn dimineaţa zilei de 11.02.2017, pe fondul unei stări conflictuale preexistente, īn urma unei discuţii cu persoana vătămată M.D., inculpatul Matei Cristinel a aplicat acesteia lovituri repetate cu un corp contondent īn zona capului, umărului stāng, toracelui lateral stānga, producāndu-i traumatism cranio-cerebral cu plagă parietală stānga şi fractură parietală liniară, traumatism toracic stāng cu fracturi costale C3- C6 şi pneumotorax total stāng, leziuni ce au pus īn primejdie viaţa persoanei vătămate.

 

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.