COMUNICAT

15.02.2017

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată, la data de 14.02.2017, arestarea preventivă a inculpatului Dimache Gheorghe, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor  în condiţii de violenţă în familie, prevăzută de art.188 al.1 Cod penal  cu aplicarea art. 199 al. 1 Cod penal.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Dimache Gheorghe, pe o durată de 30 de zile.

            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în ziua de 13.02.2017, în jurul orei 17.00, inculpatul Dimache Gheorghe   i-a aplicat fiului său D.C. o lovitură cu un cuţit cu lungimea de 30 cm. din care lama de 20 cm în gât, provocându-i o plagă înjunghiată cervico toracică cu secţionare parţială a arterei carotide şi secţionare completă a venei jugulare interne şi interesarea plămânului drept cu hemotorax masiv, leziuni ce au condus la decesul imediat al victimei.

            Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii  penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.