COMUNICAT

07.02.2017

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au finalizat cercetările în dosarul penal nr. 793/P/2016 şi au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „părăsirea locului accidentului”.

         Pe baza materialului de urmărire penală administrat până în prezent, s-a reţinut, în fapt, că, la data de 29.05.2016, după ce a consumat aproximativ 5 l bere, inculpatul a urcat la volanul unui autoturism şi s-a deplasat de la locuinţa sa din loc. Ulmu către un cafe-bar de pe raza aceleaşi localităţi. În timp ce se deplasa pe str. General Poetaş (DJ 203), pe fondul consumului de alcool şi al  încălcării prevederilor  art.35 al.1 şi art.45 al.1 din OUG nr.195/2002 rep. şi art.118 lit. „c” din Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002, aprobat prin HG nr.1391/2006, inculpatul a accidentat o persoană, care staţiona pe marginea carosabilului, ascultând discuţiile dintre mai multe persoane, aflate în campanie electorală.

            După accidentarea victimei, cu consecinţa producerii decesului acesteia, inculpatul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, deplasându-se mai întâi la un cafe-bar din loc.Ulmu şi apoi la locuinţa sa, unde a parcat autoturismul.

            Dosarul a fost trimis Judecătoriei Făurei în vederea efectuării procedurii în cameră preliminară şi judecării cauzei.

            Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.