COMUNICAT

31.01.2017

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

          Procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Dumitru Ionuţ Radian, cercetat pentru săvārşirea infracţiunii de omor.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Dumitru Ionuţ Radian, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 29.01.2017.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn ziua de 28.01.2017, īn jurul orei 10.00, inculpatul Dumitru Ionuţ Radian  i-a aplicat victimei I. V. multiple lovituri cu o cazma īn zona capului.

Īn urma aplicării acestor lovituri, I.V. a suferit un politraumatism cu multiple plăgi tăiate şi contuz delabrantela nivelul extremității cefalice, fractură deschisă de piramidă nazală, plăgi contuze superficiale și profunde, precum şi zone excoriate şi echimoze la nivelul toracelui anterior şi posterior, abdomenului, ambelor membre toracice şi pelvine, leziuni care au indus victimei un şoc hemoragic şi i-au provocat decesul.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii  penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.