COMUNICAT

30.12.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 30 decembrie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au solicitat Tribunalului Galaţi – Secţia penală  luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Balmuş Anton, cercetat pentru săvârşirea  infracţiunii de omor prevăzută de art. 188 Cod penal cu aplicarea dispoziţiilor arat. 199 alin. 1 Cod penal.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Galaţi – Secţia penală  a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi  şi a dispus arestarea preventiv a inculpatului Balmuş Anton pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 30.12.2016. 

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 29.12.2016, în jurul orelor 1300, aflându-se la locuinţa sa din strada Speranţei, satul Oancea, comuna Oancea, judeţul Galaţi, pe fondul unui conflict spontan cu concubina sa, inculpatul Balmuş Anton a lovit-o pe aceasta cu un cuţit în zona umărului stâng provocându-i leziuni  care i-au cauzat moartea.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

                   

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de  procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.