COMUNICAT

21.12.2016

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cotigă Petrache, în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor.

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut faptul că inculpatul Cotigă Petrache, în seara de 23.10.2016 în jurul orei 19.15 i-a aplicat persoanei vătămate P. G. multiple lovituri cu o bâtă cu lungimea de aproximativ 1 m. şi diametrul de aproximativ 4 cm., în zona capului, provocându-i un poliraumatism prin agresiune, traumatism cranio cerebral acut deschis cu plăgi contuze vertex (GCS 15 p), traiecte multiple de fractură la nivelul oaselor frontal, parietal, occipital şi temporal stânga, hematom epidural parieto ociipital stâng (grosime maximă 16 mm.), hematoame epicraniene fronto parietal  şi parieto occipital de mari dimensiuni (grosime maximă de 23 mm.), hematom periorbitar stâng, fractură deschisă tip I cominutivă antebraţ stâng şi 1 /3 distală radius stâng, fractură cu deplasare olecran stâng, leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 65 – 70 zile şi nu i-au pus viaţa în primejdie.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Brăila – Secţia penală.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate, în niciun fel, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.