COMUNICAT DE PRESĂ

25.11.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

            La data de 21.11.2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Lazăr Jianu (reţinut), pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor.

                                 

            Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Lazăr Jianu, pe o durată de 30 de zile.

 

            Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn seara de 20.11.2016, īn urma unui conflict spontan petrecut pe raza satului Umbrăreşti, oraşul Tārgu Bujor, inculpatul Lazăr Jianu a lovit de mai multe ori cu un cuţit persoana vătămată V.C. īn zona vitale ale corpului, provocāndu-i acestuia leziuni traumatice grave (plagă facială, multiplă, politraumatism prin agresiune, plagă torace posterior) care au determinat transportarea şi internarea de urgenţă a acestuia, īn vederea acordării de īngrijiri medicale de specialitate.

           

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.