COMUNICAT DE PRESĂ

25.11.2016

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

            La data de 24.11.2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Dumitru Gicu (reţinut), pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor, comisă asupra unui membri de familie.

                                 

            Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Dumitru Gicu, pe o durată de 30 de zile.

 

            Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn seara de 12.11.2016, īn intervalul orar 2100-2350, īn urma unui conflict spontan, inculpatul Dumitru Gicu a aplicat persoanei vătămate D.D. - fratele său - mai multe lovituri īn zona capului, cu un corp dur, cauzāndu-i acestuia traumatism cranio cerebral grav, hematom extradural masiv acut masiv de emisfer cerebral stāng cu efect de masă, hemoragie epidurală, fractură temporo parietală stāngă cominutivă, traumatisme care au pus īn primejdie viaţa victimei.

           

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.