COMUNICAT

25.11.2016

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a unui inculpat, pentru săvārşirea infracţiunii de tālhărie calificată.

Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 23.11.2016, a unui inculpat, pentru comiterea infracţiunii de tālhărie calificată.

          Din materialul probator administrat īn cauză s-a reţinut că, īn seara zilei de 22.11.2016, īn jurul orei 17,30, īn timp ce se deplasa pe stradă, īn zona centrală a municipiului Brăila, pe b-dul A.I. Cuza, īn apropiere de intersecţia cu strada Şcolilor, inculpatul  a deposedat o persoană vătămată, prin smulgere din mānă, de o poşetă cu bunuri şi bani.

          Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.