COMUNICAT DE PRESĂ

16.11.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:        

                           

               Procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi luarea măsurii arestării preventive faţă de:

- inculpatul Mocanu Gheorghiţă, pentru săvārşirea infracţiunilor de:

            - act sexual cu un minor īn formă continuată, prevăzută de art. 220 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal;

            - corupere sexuală a minorilor īn formă continuată, prevăzută de art. 221 alin. (2) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal,

ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.

             Din materialul probator administrat īn cauză s-a reţinut că, īn perioada 09.03.2016 - 02.09.2016, inculpatul Mocanu Gheorghiţă, īn baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la diferite intervale de timp, a īntreţinut acte sexuale orale cu minora B.M.A., īn vārstă de 12 ani la locuinţa acestuia din municipiul Brăila, īn condiţiile īn care cunoştea vārsta  minorei.

            Totodată, īn perioada iulie 2015 - 02.09.2016, īn baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la diferite intervale de timp, inculpatul a determinat-o pe minora B.M.A. să suporte şi să efectueze acte de natură sexuală.

 

Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila privind arestarea preventivă pe o perioada de 30 de zile, īncepānd cu data de 15.11.2016 şi pānă la data de 14.12.2016 inclusiv, a inculpatului Mocanu Gheorghiţă.

 

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.