COMUNICAT

08.11.2016

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 04 noiembrie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi,  luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Filote Ionuţ, pentru săvārşirea infracţiunilor de tentativă la omor.

                     Cererea a fost respinsă ca nefondată de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunānd luarea măsurii controlului judiciar  faţă de inculpatul Filote Ionuţ  pe o durată de 60 de zile. 

             Īmpotriva acestei īncheieri Parchetul de pe lāngă Tribunalul Galaţi a formulat contestaţie.       

           Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 25.01.2016, īn jurul orei 2030, aflāndu-se īn faţa unui bar din localitatea Jorăşti, Judeţul Galaţi, inculpatul Filote Ionuţ a aplicat lovituri repetate cu cuţitul persoanei vătămate P. C., īn zona sprāncenei stāngi, īn zona pectorală stāngă, īn zona axială stānga, precum şi pe faţa anterioară a fesei stāngi, aceasta suferind leziuni care nu i-au pus īn primejdie viaţa şi care au necesitat pentru vindecare 8 – 9 zile de īngrijiri medicale.

            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

           Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.