COMUNICAT DE PRESĂ

28.10.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:        

                           

               La data de 27.10.2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi luarea măsurii arestării preventive faţă de:

- inculpatul Cristovici Mihăiță-Iulian, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) din Codul penal cu aplicarea art. 41 alin. (1) din Codul penal (faptă din noaptea de 10/11.09.2016);

              -  inculpatul Buzoianu Ionuț, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) din Codul penal (faptă din noaptea de 10/11.09.2016).

                                 

            Din materialul probator administrat în cauză s-a reţinut că, în noaptea de 10/11.09.2016, inculpatul Cristovici Mihăiță-Iulian, s-a hotărât să se răzbune pe numitul P. Ș., fost prieten  de-al său, şi în acest sens a luat de la domiciliu un bidon de 5 litri cu benzină, o cagulă din material textil de culoare neagră, un ciorap de damă şi un prosop, pentru a incendia autoturismul aparţinând persoanei vătămate despre care cunoştea că se află parcat pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, în dreptul imobilului cu nr. 4, din municipiul Brăila. Ulterior, inculpatul, Cristovici Mihăiță-Iulian l-a cooptat, prin telefon, şi pe inculpatul Buzoianu Ionuț care i s-a alăturat în acest demers, stabilind împreună activităţile ce urmau să le execute. Astfel, în jurul orei 0200, după ce inculpatul Cristovici Mihăiță-Iulian şi-a tras pe cap cagula, iar inculpatul Buzoianu Ionuț a folosit ciorapul de damă şi gluga hanoracului, primul inculpat a stropit cu benzină întreg autoturismul, iar cel de-al doilea a aprins prosopul îmbibat cu acelaşi lichid, incendiind astfel autovehiculul staţionat, parţial, pe trotuar, în faţa locuinţei părinţilor şi concubinei persoanei vătămate. După săvârşirea faptei, cei doi inculpaţi au părăsit zona.

 

Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila privind arestarea preventivă pe o perioada de 30 de zile, începând cu data de 27.10.2016 şi până la data de 25.11.2016 inclusiv, a inculpaţilor Cristovici Mihăiță-Iulian și Buzoianu Ionuț, pentru comiterea infracţiunii de distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) din Codul penal.

 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.