COMUNICAT

28.10.2016

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

·        Corcioveiu Ivanciu (arestat preventiv), pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere;

·        Vieru Costel (arestat la domiciliu), Vieru Alexandru (arestat la domiciliu) şi Vieru Paraschiv Dorin, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

 În actul de sesizare a instanţei de judecată s-a reţinut, în fapt, că inculpatul CORCIOVEIU IVANCIU, în data de 06.09.2016, în jurul orelor 1800, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus pe D.J. 242, autoturismul marca Alfa Romeo cu    nr. BP5968BX, pe direcţia Galaţi-Tg Bujor, în localitatea Folteşti, în zona Primăriei. Pe fondul unei viteze peste limita legală admisă, ajungând în localitatea Folteşti, inculpatul Corcioveiu Ivanciu a pierdut controlul volanului, a pătruns pe acostament unde a lovit frontal victimele B. C.A. (9 ani) şi I.F.O. (8 ani) , acestea decedând imediat, iar ulterior, cunoscând consecinţele faptelor sale,  a plecat de la locul accidentului cu intenţia de a se sustrage cercetărilor, lăsând autovehiculul implicat la faţa locului,

Pe parcursul cercetărilor, inculpatul Corcioveiu Ivanciu  s-a sustras cercetărilor, fiind emis un mandat de arestare preventivă, în lipsă, la data de 08.09.2016, măsură preventivă care a fost confirmată de Judecătoria Târgu Bujor, la data de 05.10.2016.

Prin acelaşi act de sesizare a instanţei de judecată s-a reţinut, în fapt, că inculpaţii  Vieru Costel, Vieru Alexandru şi Vieru Paraschiv Dorin, în perioada 06-11.09.2016, au ajutat pe inculpatul Corcioveiu Ivanciu, asigurându-i transportul pentru a părăsi ţara şi, totodată, însoţindu-l pe acesta, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală şi a  îngreunării cercetărilor în cauza în care era cercetat urmare a accidentului rutier produs în data de 06.09.2016,

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Târgu Bujor.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate, în niciun fel, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.