COMUNICAT

27.10.2016

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

         La data de 26.10.2016, procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului Florescu Vasile (recidivist), cercetat pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă de viol.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Florescu Vasile, pe o durată de 30 de zile.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn data de 03.10.2016, ora 03:00, inculpatul Florescu Vasile a pătruns, fără drept, īn locuinţa numitei C. R, īn vārstă de 74 ani, şi a īncercat  să īntreţină cu aceasta un raport sexual, īmpotriva voinţei sale.

         Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.