COMUNICAT

27.10.2016

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

         La data de 25.10.2016, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului Cotigă Petrache, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila – Secţia penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Cotigă Petrache, pe o durată de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara de 23.10.2016 în jurul orei 19.15, inculpatul Cotigă Petrache, pornind de la un conflict complet lipsit de importanţă, i-a aplicat persoanei vătămate P.G. multiple lovituri cu o bâtă în zona capului.

În aceste împrejurări, inculpatul Cotigă Petrache i-a provocat persoanei vătămate P.G. traumatism cranio cerebral cu multiple traiecte de fractură la nivel frontal, parietal, occipital şi temporal de parte stângă, hematom epidural parieto occipital stâng, hematoame epicraniene fronto parieto occipital stâng, fractură cu deplasare olecran stâng, fractură deschisă tip I cominutivă treimea distală cubitus stâng și fractură epifiză distală radius stâng, leziuni care, apreciate provizoriu, necesită îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 50 – 55 zile în cazul unei evoluţii fără complicaţii.

         Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.