COMUNICAT

24.10.2016

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

         La data de 21.10.2016, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului Şerban Robert, cercetat pentru săvârşirea, în concurs real, a infracţiunilor de tentativă de omor, distrugere, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila – Secţia penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Şerban Robert.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara de 8.10.2016, în jurul orei 22.30, împreună cu alte persoane, toate înarmate cu arme albe (săbii, cuţite, topor), inculpatul Şerban Robert a pătruns, prin distrugerea uşii de acces, în localul ”Acapulco” aparţinând persoanei vătămate S.C. ”A. G.” S.R.L. Brăila.

Folosind o sabie, inculpatul Şerban Robert a lovit persoanele vătămate I. G., I. M. M. şi V. M., acesteia din urmă fiindu-i provocate leziuni traumatice, după cum urmează: traumatism cranio cerebral cu  plăgi contuze şi plăgi tăiate şi fracturi ale calotei craniene, precum şi pe braţe şi picioare (leziuni de apărare) ce necesită îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă aproximată provizoriu ca fiind de 25 – 30 zile. Prin săvârşirea acestor fapte, inculpatul Şerban Robert şi celelalte persoane, alături de care a acţionat, au tulburat grav ordinea şi liniştea publică şi au creat în rândul personalului angajat şi clienţilor localului sentimente de panică şi indignare, determinându-i să se refugieze în dependinţe ori să părăsească barul în fugă.

         Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.