COMUNICAT

17.10.2016

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de  14.10.2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Ganea Emanoil Ion, pentru săvārşirea infracţiunii de omor.

            Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Ganea Emanoil Ion pe o durată de 30 de zile.         

            Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 12.10.2016, īn jurul orei 19,00 īn timp ce se afla la locuinţa sa din localitatea Barcea, judeţul Galaţi, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, inculpatul Ganea Emanoil Ion a aplicat fiului său G. I., mai multe lovituri cu un levier īn zona capului, provocāndu-i leziuni ce  i-au produs acestuia decesul.

         Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.