COMUNICAT

26.09.2016

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila luarea măsurii arestării preventive a unui inculpat, pentru săvārşirea, īn concurs real, a patru infracţiuni de furt calificat şi a două infracţiuni de tentativă la furt calificat.

            Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 20.09.2016 pānă la data de 19.10.2016, inclusiv.

Din materialul probator administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale se reţine că, īn perioada 27.08 - 07.09.2016, inculpatul şi concubina sa i-au solicitat unei martore să le procure carduri bancare valide, īntrucāt trebuie să primească mai multe sume de bani şi nu deţin conturi bancare. Martora le-a procurat un card bancar, iar cu ajutorul acestuia şi a altor carduri bancare, prin forţarea cu un dispozitiv artizanal a fantei de eliberare a banilor, inculpatul şi concubina sa au sustras şi au īncercat să sustragă din şase bancomate mai multe sume de bani.

Din datele obţinute pānă īn prezent, coroborate cu seriile cardurilor bancare găsite asupra suspectei, a rezultat că, īn aceeaşi perioadă, inculpatul şi concubina sa  au mai comis furturi din ATM-uri pe raza judeţelor Ialomiţa şi Bacău.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.