COMUNICAT

26.09.2016

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Videanu Ion, pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală.

            Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Videanu Ion, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.09.2016 până la data de 19.10.2016, inclusiv.

Din materialul probator administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale se reţine că, la data de 19.08.2016, în jurul  orelor 11.00, inculpatul Videanu Ion a urmărit-o pe minora T.A.E., în vârstă de 8 ani, până în dreptul unui imobil situat în municipiul Brăila, Piaţa Dorobanţilor. În momentul în care minora a intrat în scara blocului unde locuiește bunica sa, inculpatul Videanu Ion a pătruns după aceasta, a apucat-o cu brațul stâng de zona gâtului și a sărutat-o pe obraz. În continuare, inculpatul Videanu Ion a dirijat-o pe victimă spre scările imobilului, unde a continuat să o sărute, în mod repetat, pe obraji și să o mângâie în zona feselor.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.