COMUNICAT

16.09.2016

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vrancea luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Avram Gabriel, pentru săvārşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz īn serviciu şi favorizarea infractorului.

            Cererea a fost admisă de Tribunalul Vrancea, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Avram Gabriel, pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 13.09.2016.

Din materialul probator administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale s-a reţinut că inculpatul Avram Gabriel, īn perioada ianuarie – august 2016, īn calitate de şef al Postului de poliţie Cīmpuri, jud. Vrancea, a primit īn mod repetat de la numitul B.M., prin intermediul numitului A.G., diferite cantităţi de material lemnos provenit din exploatarea ilegală a fondului forestier unde B.M. are calitatea de pădurar  şi īndeplineşte atribuţii de pază, pentru a nu dispune măsuri de constatare şi sancţionare a delictelor silvice săvārşite.

La data de 13.07.2016, orele 2100, luānd cunoştinţă de faptul că numitul B.M. a produs un accident rutier pe raza comunei Cīmpuri, jud. Vrancea, īn timp ce conducea fără permis o motocicletă marca  Honda, cu cilindreea de 149 cm3, neīnmatriculată, nu a dispus măsuri, potrivit atribuţiilor de serviciu, īn vederea constatării accidentului rutier şi a infracţiunilor săvārşite şi l-a ajutat pe făptuitor şi pe soţia acestuia, B.A.M., să ascundă urmele infracţiunilor, īn scopul īmpiedicării tragerii la răspundere penală a autorului.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.