COMUNICAT

08.09.2016

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurorii de la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Târgu Bujor arestarea preventivă, în lipsă, a inculpatului Corcioveiu Ivanciu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor a fost admisă de către Judecătoria Târgu Bujor, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă faţă de inculpatul Corcioveiu Ivanciu, pe o perioadă de 30 de zile.

Din materialul probator administrat în cauză s-a reţinut că, în data de 06.09.2016, în jurul orelor 1800, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, inculpatul Corcioveiu Ivanciu a condus autoturismul marca Alfa Romeo cu numărul de înmatriculare BP5968BX, pe  DJ 242, pe direcţia Galaţi-Tg Bujor.

Din momentul în care a ajuns în localitatea Folteşti, în zona Primăriei, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, inculpatul Corcioveiu Ivanciu a pierdut controlul volanului, a pătruns pe acostament unde a lovit frontal victimele B. C. A. (9 ani) şi I. F. O. (8 ani).

 În urma impactului cele două victime au decedat.

Ulterior, inculpatul Corcioveiu Ivanciu a plecat de la locul accidentului cu intenţia de a se sustrage cercetărilor, abandonând autovehiculul implicat la locul faptelor comise în împrejurările menţionate.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.