COMUNICAT DE PRESĂ

24.08.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

La data de 22.08.2016, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au fost sesizaţi de către conducerea Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila despre comiterea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin.(1) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin.(1) din Codul penal.

În fapt, s-a reţinut că, în ziua de 22.08.2016, un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila - Serviciul Rutier a formulat un denunţ prin care, în esenţă, a sesizat că, la data de 22.08.2016, ora 0845, în timp ce era de  serviciu, la Ghişeul Restituiri Permise de conducere şi certificate de înmatriculare, s-a prezentat numitul Sava Gigel, care i-a solicitat restituirea certificatului de înmatriculare pentru autoturismul cu numărul de înmatriculare 9778 CNX, document ce i-a fost reţinut în ziua de 14.08.2016, oferind o sumă de bani.

La data de 23.08.2016, inculpatul Sava Gigel s-a prezentat la ghişeu şi a oferit martorului denunţător suma de 50 Euro.

Constatând că în cauză există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit fapta descrisă anterior, că măsura controlului judiciar este necesară pentru asigurarea bunei desfăşurări a urmăririi penale, a împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală, că nu există nicio cauză care împiedică exercitarea acţiunii penale, precum şi că măsura controlului judiciar este proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse inculpatului, faţă de acesta                s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.