COMUNICAT

08.08.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Doboş Marius, pentru comiterea  infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Panciu, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Doboş Marius, pe o perioadă de 30 zile începând  cu data de 04.08.2016.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul în seara zilei de 01.08.2016, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul Doboş Marius a condus autoturismul marca BMW pe DJ 205 E cu număr de înmatriculare  nr. VN – 07 – HTW pe raza localităţii Vizantea Livezi.

În apropierea punctului Pârâul Bobului inculpatul Doboş Marius a pierdut controlul asupra autoturismului  la volanul  căruia se afla fără a poseda permis de conducere şi s-a prăbuşit într-o râpă de aproximativ 20 m adâncime. În urma  impactului, numita M.D.M, în vârstă de 17 ani, a decedat, persoana vătămată M.I, în vârstă de 19 ani, pasageră în acelaşi autoturism a fost rănită, iar inculpatul Doboş Marius  a suferit vătămări minore.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de  procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.