COMUNICAT

27.07.2016

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 27 iulie 2016, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor au solicitat judecătorului  de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Tg. Bujor luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor G. M.,  pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 25.07.2016, în jurul orelor 1330 – 1400, fără a  deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, inculpatul minor G. M. a condus pe drumurile publice din localitatea Suceveni, tractorul marca New Holland, cu număr de înregistrare  GL59 Suceveni, care  tracta un plug cu şase brazde, iar în dreptul imobilului cu nr. 476, a efectuat în mod defectuos o manevră de întoarcere pentru a vira  stânga şi a acroşat cu plugul victima B.I. de 73 de ani, care se afla pe acostamentul şoselei.  În urma  impactului, victima a decedat, inculpatul G.M.  continuându-şi deplasarea cu tractorul respectiv, deşi a observat că  lovise persoana menţionată anterior, aflată pe acostamentul şoselei.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Tg. Bujor, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul minor G. M. pe o perioadă de 30 zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.     

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de  procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.