COMUNICAT

25.07.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 21 iulie 2016, procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Tomozei Petru (reţinut),  pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă la omor.  

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Tomozei Petru, pe o perioadă de 30 zile.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 13.06.2016, inculpatul Tomozei Petru, pe fondul unui conflict spontan, a aplicat lovituri cu un cuţit īn zona abdomenului persoanei vătămate F. V., provocāndu-i acesteia plagă īnţepat – tăiată penetrantă toracică care i-a pus īn primejdie viaţa prin hemopneumotorax.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

                       

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de  procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.