COMUNICAT

19.07.2016

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Pitulice Mitică, pentru săvārşirea, īn stare de recidivă, a tentativei la infracţiunea de tālhărie calificată.

            Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Pitulice Mitică, pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 16.07.2016 pānă la data de 15.08.2016.

Din materialul probator administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale s-a reţinut că, īn noaptea de 15/16.07.2016, īn jurul orelor 00:00, īn timp ce se deplasa pe  str. Mihai Bravu din municipiul Brăila, persoana vătămată T. I.  a fost atatată de inculpatul Pitilice Mitică, care a trāntit-o la sol şi a īncercat să īi smulgă din mānă telefonul mobil īn valoare de 629 lei.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.