COMUNICAT DE PRESĂ

04.07.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a unui inculpat, pentru săvārşirea infracţiunii de tālhărie calificată, prevăzută de art. 233 - art. 234 alin. (1) lit. d) şi f) din Codul penal cu aplicarea art. 41 alin. (1) din Codul penal.

 

Din actele de urmărire penală efectuate īn cauză a rezultat că la data de 29.06.2016, īn jurul orelor 2200, inculpatul a pătruns fără drept īn locuinţa persoanei vătămate şi prin folosire de acte de violenţă i-a sustras acesteia suma de aproximativ 700 lei creāndu-i totodată leziuni ce au necesitat 5-6 zile īngrijiri medicale.

 

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 01.07.2016 şi pānă la data de 30.07.2016, inclusiv.

 

Cercetările continuă īn vederea lămurii tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că efectuarea īn continuare a urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.