COMUNICAT

24.05.2016

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

  Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

a) Stan Manolache Radu Viorel şi Păun Varuş Valentin, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi furt calificat;

b) Cimpoeru Dănuţ, Necula Nicolae şi Chihaia Neculai, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la furt calificat;

Prin rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut, în fapt, că în calitate de agent de pază la S.C. S. V. SRL Brăila, inculpatul Cimpoeru Dănuţ a primit în noaptea de 15.11.2014 suma de 1000 de lei (pentru a o împărţi cu colegii săi de serviciu, paznicii Necula Nicolae  şi  Chihaia Neculai conform unei înţelgeri anterioare avută cu aceştia ca urmare a unor discuţii particulare purtate cu inculpatul Stan Manolache Radu Viorel) de la inculpaţii Stan Manolache Radu Viorel şi Păun Văruş Valentin în scopul de a nu asigura paza obiectivului care le-a fost încredinţat sub supraveghere, lăsându-i pe cei doi inculpaţi  să sustragă cantitatea de 21600 de ouă (60 de cutii) în valoare de 7020 lei.

          Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalul  Brăila – Secţia penală.

          Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată spre judecare, situaţie care nu poate, în niciun fel, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.