COMUNICAT

20.05.2016

 

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

  Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au dispus la data de 18.05.2016 măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, faţă de inculpata cercetată sub aspectul săvārşirii infracţiuni de dare de mită.

Probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că inculpata, aflată la volanul autoturismului proprietate personală, a traversat intersecţia Calea Galaţi cu str. Celulozei, pe culoarea roşie a semaforului electric şi, pentru a nu i se ridica permisul de conducere, i-a oferit lucrătorului de poliţie care a oprit-o, pentru a o sancţiona contravenţional, suma de 100 lei.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.