COMUNICAT DE PRESĂ

10.05.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului Iordache Costel, pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunii de tentativă la omor.

 

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Iordache Costel, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.05.2016 şi până la data de 08.06.2016, inclusiv.

 

Din probele administrate în cauză până la acest moment al urmăririi penale s-a reţinut faptul că, în ziua de 08.05.2016, în jurul orelor 1050, inculpatul Iordache Costel i-a aplicat persoanei vătămate N.E. multiple lovituri cu cuţitul în zona toracelui anterior de ambele părţi şi în zona abdominale, unele penetrante cu hemopneumotorax cu pierdere de sânge de aproximativ un litru, leziuni ce necesită îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 25-30 zile şi îi pun viaţa în primejdie.

 

Cercetările continuă în vederea lămurii tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.