COMUNICAT

09.05.2016

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea este īmputernicit aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

  Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a unei personae de sex masculine pentruvārşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Cererea a fost admisă de Tribunalul Vrancea, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat pe o durată de 30 de zile īncepānd cu data de 04.05.2016.

Probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la 14.04.2016, victima a consumatuturi alcoolice īn barul aparţinānd   S.C. M. SRL Adjud, unde la o altă masă se afla şi inculpatul. Īn momentul īn care victima a ieşit din bar, inculpatul a urmărit-o şi i-a aplicat lovituri repetate cu pumnii şi picioarele peste corp, după care a părăsit locul faptei. Victima a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Municipal Adjud, după care a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi, unde a decedat īn ziua de 29.04.2016, ora 07,40.

            Īn urma efectuării investigaţiilor medico-legale preliminare s-a concluzionat moartea victimei a fost violentă, s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii consecutivă traumatismului toracic cu fracturi costale stg. multiple, cu volet costal, hidropneumotorax, ruptură lob superior plămān stg. şi contuzii pulmonare.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.