COMUNICAT DE PRESĂ

04.05.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului Cot Georgel Săndel, pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată.

 

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Cot Georgel Săndel, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.05.3016 şi până la data de 01.06.2016, inclusiv.

 

Din probele administrate în cauză până la acest moment al urmăririi penale s-a reţinut faptul că, în noaptea de 30.04.2016/ 01.05.2016, inculpatul Cot Georgel Săndel a pătruns, fără drept, în locuinţa persoanei vătămate B.S. unde prin întrebuinţarea de violenţe i-a solicitat acesteia să îi dea banii pe care îi are, căutând apoi prin sertarele mobilierului pentru a găsi şi a-şi însuşi pe nedrept diferite sume de bani.

 

Cercetările continuă în vederea lămurii tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.