COMUNICAT

25.03.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Judecătoria Brăila, arestarea preventivă a inculpatului Gotu Costel Cătălin, pentru săvārşirea infracţiunii de tālhărie.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Necoară Tudorel, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 25.03.2016 pānă la data de 23.04.2016 inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 29.02.2016, īn jurul orei 17.30, numitul Gotu Costel Cătălin i-a sustras persoanei vătămate D. E. o cutie cu 50 de fire de zambile pe care acesta īncerca să le vāndă cu ocazia zilei de 1 martie īn apropierea Pieţei Halelor din municipiul Brăila, respectiv la intersecţia str. Roşiorilor şi 1 Decembrie 1918. Persoana vătămată D.E. a pornit īn urmărirea inculpatului Gotu Costel Cătălin şi l-a prins pe acesta de haine.

Īn aceste īmprejurări, inculpatul Gotu Costel Cătălin a lovit-o pe persoana vătămată cu pumnul īn cap şi a părăsit cu ele locul faptei, avānd asupra sa florile sustrase īn condiţiile menţionate anterior.           

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.