COMUNICAT

23.03.2016

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Judecătoria Brăila, arestarea preventivă a inculpatului minor G.F.I., pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă la tālhărie calificată.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul minor G.F.I., pe o durată de 20 de zile, īncepānd cu data de 21.03.2016 pānă la data de 09.04.2016, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la  data  de 20.03.2016, īn jurul orelor 21:20, numitul G.F.I. a īncercat să o deposedeze prin violenţă pe persoana vătămată D. B.- Ş. de un telefon mobil muşcānd-o de māna dreaptă şi provocāndu-i astfel leziuni, ce au necesitat 3-5 zile īngrijiri medicale.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.