COMUNICAT DE PRESĂ

16.03.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi,  este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

              Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a fost sesizat cu privire la faptul că, la datele de 04.03.2016 şi 10.03.2016, un număr de 17 elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 3 Pechea, judeţul Galaţi, respectiv un număr de 36 de elevi de la Şcoala Gimnazială Iulia Haşdeu nr. 40 Galaţi au fost internaţi de urgenţă la Spitalul de Urgenţă pentru copii Sf. Ioan din Galaţi, existând suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, în urma consumării produselor furnizate prin programul guvernamental LAPTE şi CORN.

            În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de comercializare de produse alterate, faptă prevăzută de art. 358 alin. (1) din Codul penal.

            Au fost ridicate înscrisuri şi probe de la distribuitorii produselor alimentare, dispunându-se efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice, având ca obiect stabilirea conformităţii pentru consum a produselor alimentare distribuite.

 

       Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale pentru toţi participanţii la săvârşirea infracţiunii.

  

       Precizăm că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.