COMUNICAT DE PRESĂ

03.03.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurorii Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului:

 

Bran Ionuţ, sub aspectul săvārşirii infracţiunii de:

-         tālhărie, prevăzută de art. 233 din Codul penal (faptă din 27.02.2016).

 

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, instanţa dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 03.03.2016 şi pānă la data de 01.04.2016 inclusiv.

 

Din probele administrate rezultă că, īn ziua de 27.02.2016, īn jurul orei 1015, numitul Bran Ionuţ a intrat īntr-un magazin din zona Pieţei Microhală din municipiul Brăila. După ce a sustras două role de caşcaval, inculpatul s-a īndreptat spre locul prin care intrase pentru a părăsi magazinul. Fiind abordat de agenţii de pază C.Şt. şi P.C., care i-au solicitat să-i urmeze pentru a fi supus unui control corporal, respectiv au blocat ieşirea, Bran Ionuţ i-a răsucit māna persoanei vătămate C.Şt. şi i-a īmbrāncit pe aceştia, ambii agenţi de pază căzānd la sol. Īn acest context, inculpatul a fugit de la locul faptei.

Īn urma infracţiunii comise, cele două persoane vătămate au suferit vătămări pentru vindecarea  cărora au fost necesare mai multe zile de īngrijiri medicale, C.Şt. suferind totodată fracturi la nivelul piciorului drept şi al māinii stāngi.

 

Cercetările continuă īn vederea lămurii tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale (respectiv punerea īn mişcare a acţiunii penale/trimiterea īn judecată) este o etapă ale procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.