COMUNICAT DE PRESĂ

29.02.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

La data de 29 februarie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Caramalău Ionel (reţinut), pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă la omor, prevăzută de art. 32 din Codul penal īn referire la art. 188 alin. (1) din Codul penal şi Adochiţei Marius Daniel (reţinut), pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă la omor prevăzută de art. 32 din Codul penal īn referire la art. 188 alin. (1) din Codul penal.

 

Cererea a fost admisă de Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpaţii Caramalău Ionel şi Adochiţei Marius Daniel, pe o durată de 30 de zile.

 

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că īn seara zilei de 27/28.02.2016, īn timp ce se aflau la locuinţa improvizată a inculpatului Caramalău Ionel, situată īn Valea Calicilor, īn marginea talciocului din Micro 39, īn urma consumului exagerat de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan, inculpaţii Caramalău Ionel şi Adochiţei Marius Daniel au aplicat victimei Marin Vasile (37 ani) mai multe lovituri cu pumnii, picioarele şi două lopeţi īn zona capului şi īn alte zone vitale ale corpului, cauzāndu-i acestuia politraumatism cranio-cerebral grav cu contuzie cerebrală gravă, suferinţă de trunchi cerebral, fracturi costale, fractură ulnară dreapta, fractură cominutivă deschisă peroneu drept, fracturi costale, mandibulară, malară, cu şoc hemoragic şi traumatic, leziuni care au pus īn pericol viaţa persoanei vătămate.

 

Cercetările continuă īn vederea lămurii tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.