COMUNICAT DE PRESĂ

26.02.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

La data de 25 februarie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Ivanov Marian (reţinut), pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, prevăzută de art. 32 alin. (1) din Codul penal în referire la art. 188 alin. (1) din Codul penal în referire la art. 189 alin. (1) lit. e) din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) din Codul penal.

 

Cererea a fost admisă de Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Ivanov Marian, pe o durată de 30 de zile.

 

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 23.02.2016, pe fondul unui conflict anterior în care au fost implicaţi membrii familiei Şerban Vasile, fratele concubinei persoanei vătămate Onilă Marian, inculpatul Ivanov Marian a pătruns în locuinţa improvizată a persoanei vătămate situată pe un teren viran din apropierea Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Galaţi şi a aplicat acesteia multiple lovituri în zona capului şi a feţei cu şi de corpuri dure, producându-i traumatism cranio-cerebral grav-agresiune, contuzie cerebrală gravă, comă GCS 4, lamă hematom subdural parital stâng, contuzie hemoragică temporală stângă.

 

Leziunile traumatice au putut fi produse prin lovire cu sau de corpuri dure, precum şi prin lovire cu un obiect tăietor-înţepător.

Leziunile cranio-cerebrale cu stare de comă profundă i-au pus în primejdie viaţa.

 

Cercetările continuă în vederea lămurii tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.