COMUNICAT

22.02.2016

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat, la data de 22.02.2016,  judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Tribunalul Galaţi, arestarea preventivă a inculpatului minor M.V.M., pentru săvārşirea infracţiunii de omor.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul minor M.V.M., pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 22.02.2016.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 20.02.2016, īn jurul orei 20:00, aflāndu-se īn faţa barului S.C. H. S.R.L. din comuna Suceveni, judeţul Galaţi, inculpatul minor M.V.M. a īnjunghiat-o de patru ori pe victima F. G. cu un cuţit īn zona toraco abdominală.

         Urmare aplicării acestor lovituri, victima F.G. a decedat. Moartea victimei a fost violentă  şi s-a datorat anemiei acute prin hemoragie internă (hemopneumotorax bilateral hemoperitoneal) şi externă consecutivă unor plăgi īnţepat tăiate penetrante, perforante şi plăgi viscerale.   

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.