COMUNICAT

22.02.2016

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat, la data de 22.02.2016,  judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Tribunalul Galaţi, arestarea preventivă a unui inculpat minor, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul minor, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.02.2016.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul la data de 20.02.2016, în jurul orei 20:00, aflându-se în faţa barului S.C. H. S.R.L. din comuna Suceveni, judeţul Galaţi, inculpatul minor a înjunghiat-o de patru ori pe victima cu un cuţit în zona toraco abdominală.

         Urmare aplicării acestor lovituri, victima a decedat. Moartea victimei a fost violentă  şi s-a datorat anemiei acute prin hemoragie internă (hemopneumotorax bilateral hemoperitoneal) şi externă consecutivă unor plăgi înţepat tăiate penetrante, perforante şi plăgi viscerale.   

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.