COMUNICAT

22.02.2016

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Tribunalul Galaţi, arestarea preventivă a inculpatului Săndică Costache, pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă la omor.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Săndică Costache, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 19.02.2016.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 16.02.2016, īn jurul orei 20:00, inculpatul Săndică Costache, aflāndu-se īn curtea locuinţei sale din satul Buceşti, comuna Iveşti, judeţul Galaţi, a lovit-o de două ori pe persoana vătămată S. A. A. cu un cuţit īn zona toracică.

          Conform raportului de primă expertiză medico-legală, persoana vătămată a suferit două plăgi tăiat-īnţepate penetrante toracice bilaterale, cu hemopneumotorax drept şi pneumotorax stāng, cu emifizem subcutanat extins toraco-abdominal-scrotal, care i-au pus īn primejdie viaţa .

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.