COMUNICAT

15.02.2016

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Judecătoria Făurei, arestarea preventivă a inculpatului Constantin Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Făurei, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Constantin Gabriel, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.02.2016.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în  seara zilei de 11.02.2016, inculpatul Constantin Gabriel a pătruns prin efracţie în incinta magazinului mixt din satul Horia, comuna Surdila Greci, judeţul Brăila, care aparţine persoanei vătămate I.I. „N. G. F.”, de unde a sustras diferite produse, în valoare de aproximativ 2638,45 lei. Având asupra sa o parte dintre aceste produse, inculpatul Constantin Gabriel s-a deplasat pe raza oraşului Făurei, cu intenţia de a pleca cu trenul în municipiul Buzău, iar până la sosirea trenului în gară a forţat portiera unui autoturism, proprietatea persoanei vătămate SC T. SRL Brăila, care era parcat pe str. Depozitelor. Inculpatul Constantin Gabriel a pătruns în interiorul autoturismului respectiv pentru a se odihni, împrejurare în care a deteriorat şi instalaţia electrică a acestuia  pentru a nu mai funcţiona alarma antiefracţie, ulterior fiind depistat de către organele de poliţie şi de martorul S. M. în incinta staţiei CF Făurei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.