COMUNICAT DE PRESĂ

11.02.2016

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoriei Făurei, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei au solicitat Judecătoriei Făurei, arestarea preventivă a inculpaţilor Mīndroasa Fănel şi Băbeanu Nicuşor, pentru săvārşirea infracţiunii de furt calificat.

 

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Făurei, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpaţii Mīndroasa Fănel şi Băbeanu Nicuşor pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 10.02.2016.

 

Din probatoriul administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că īn noaptea de 07/08.02.2016, inculpaţii Mīndroasa Fănel şi Băbeanu Nicuşor au pătruns fără drept īn curtea locuinţei persoanei vătămate I.V, din localitatea Vişani, judeţul Brăila şi, dintr-o anexă gospodărească, au sustras o bovină adultă.

Bunul astfel sustras a fost transportat la domiciliul inculpatului Băbeanu Nicuşor unde a fost sacrificat īn vederea valorificării unei părţi din carnea rezultată.

Prejudiciul cauzat persoanei vătămate a fost estimat la suma de 5.000 lei.

 

Cercetările continuă īn vederea lămurii tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.