COMUNICAT DE PRESĂ

11.02.2016

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Brăila, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au Judecătoriei Brăila arestarea preventivă a inculpatei Ion Aniţa pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

 

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpată pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.02.2016 şi până la data de 10.03.2016 inclusiv.

 

Din probele administrate, rezultă că, în ziua de 07.02.2016, în jurul orei 1500, persoana vătămată V.N., în vârstă de 75 de ani, după ce i-a transmis inculpatei Ion Aniţa, persoană fără adăpost, că are într-o sacoşă suma de 400 de lei, a convenit cu aceasta să întreţină raporturi sexuale într-o clădire dezafectată situată în municipiul Brăila, contra sumei de 20 de lei. La faţa locului, neînţelegându-se asupra naturii actului ce urma să aibă loc, persoana vătămată a cerut şi a primit înapoi suma de 20 de lei. În aceste împrejurări, hotărându-se că-i sustragă suma de bani pe care o avea asupra sa, inculpata a împins-o cu braţele pe persoana vătămată care a căzut la pământ. Inculpata Ion Aniţa i-a smuls persoanei vătămate sacoşa din mână, a răsturnat conţinutul acesteia şi şi-a însuşit suma de 400 de lei.

 

Cercetările continuă în vederea lămurii tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.