COMUNICAT

02.02.2016

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Judecătoria Brăila, arestarea preventivă a inculpatului Tătaru Octavian-Silviu, pentru săvārşirea, īn stare de recidivă postcondamnatorie, a infracţiunii de tālhărie calificată.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Tătaru Octavian-Silviu, pe o durată de 30 de zile.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn seara de 18.01.2016, īn jurul orei 19.30, persoana vătămată A. C., īn vārstă de 51 de ani, angajată ca vānzătoare la un magazin alimentar din incinta Spitalului de Psihiatrie din municipiul Brăila, īn timp ce se īntorcea de la serviciu către locuinţa personală, pe Calea Galaţi din municipiul Brăila, a fost lovită din spate cu pumnul īn zona feţei de către inculpatul Tătaru Octavian-Silviu.

                Persoana vătămată a căzut la sol, condiţii īn care inculpatul Tătaru Octavian-Silviu i-a smuls din mānă poşeta īn care se găseau un telefon mobil, īncărcătorul aferent, facturi de utilităţi, precum şi un portofel cu suma de 20 lei.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.