COMUNICAT

02.02.2016

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Judecătoria Făurei, arestarea preventivă a inculpaţilor minori C.V. şi N.C., pentru săvārşirea infracţiunii de tālhărie calificată īn forma tentativei.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Făurei, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii minori C.V. şi N.C., pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 01.02.2016.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn seara zilei de 27.01.2016, īn jurul orei 21,30, cei doi inculpaţi minori au pătruns fără drept īn curtea şi  īn locuinţa persoanei vătămate C.V., profitānd de situaţia īn care se afla aceasta, respectiv că locuia singură, se deplasa cu greutate folosind două beţe pentru a-şi susţine echilibrul şi avea vārsta īnaintată (83 ani). Prin exercitarea de acte de  violenţă, care i-au produs leziuni ce au necesitat pentru vindecare 40-45 zile de īngrijiri medicale şi i-au pus īn primejdie viaţa, au īncercat să determine persoana vătămată să le remită banii pe care īi avea economisiţi şi, totodată, au efectuat căutări īn acest scop, īn camerele locuinţei, īncetānd activitatea infracţională cānd au realizat că persoana vătămată nu deţinea nicio sumă de bani.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.