COMUNICAT

16.12.2015

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Istrate Mişu pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Istrate Mişu, pe o durată de 30 zile.

         Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara de 11.12.2015, în jurul orei 17.00, inculpatul Istrate Mişu a aplicat persoanei vătămate G. G. multiple lovituri cu un cuţit cu lungimea de 25 cm, în zona toracelui anterior şi posterior, provocându-i plăgi înjunghiate penetrante în toracele stâng, plagă pulmonară cu pneumotorax stâng, şoc hemoragic.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.